HISTÒRIA

La cobla Popular es va fundar a Barcelona el 1925 per Josep i Juli Grivé (germans)  i Jaume Panadès qui es va convertir tot seguit en el seu representant i dença de 1945  fou succeït per Josep Noguera i Solé.

La cobla en aquell temps comptava amb la següent  plantilla a les tenores hi havia en Robert Renart que havia tocat a la Cobla Barcelona anteriorment com a solista i en

Cobla Popular - Cartell sardanista1948

Cobla Popular – Cartell sardanista1948

Padrós, els tibles eren Josep Maria Domènech i en Pere Magret. Posteriorment, van afegir-se en  Miquel Felip l’any 1931  i  en Baldiri Coll.  En el metall hi havia: Josep Sanjaume, Isidre Prat…

A partir de 1945 fou en Josep Noguera i Sole l’encarregat de la representació de la cobla. A partir de 1945, va tocar-hi un tenorista  anomenat Joan Bosch Rabassó d’Arbúcies, i desde 1949-50 va entrar a la plantilla Estanislau Puntí com a  fiscornaire i, l’any 1965 en Didac Sendra (trompeta).

La Cobla Popular va participar a la primera edició de la Sardana de l’Any 1972. A mitjans dels anys 80 formava amb: Angel Colomer, Josep Nadal i Josep Benet, Francesc Tubau i Jordi Sala. Al rengle del darrera: Jacint Abad, Joaquim Pérez, Joan Vey, Antoni Bernal i Rafael Gisbert entre d’altres.

Cobla Popular - 1968

Cobla Popular – 1968

També hi van pertànyer: Alfons Viñas, Fausti Pujol, Jordi Vila, Enric Yañez i Josep Mª Nadal i  Jesús Cuello.

A partir de 1984, el director artístic de la cobla era Fèlix Martínez i Comín i assajaven en unes dependències de l’Arxiu Històric de la ciutat (PL. de la Catedral) i  el seu representant fou Jordi Sala i  des de 2005 agafà el relleu de la representació en Joan Vey.

La formació de la cobla a partir del 2005 fou  la següent:

Flabiol,  Llorenç Coll; Tibles, Joaquim Riera i Josep Ballester; Tenores, Carles Esgleyas Manent i Josep Garganté. El metall estava format per: Trompetes: Andreu Fernández i Salvador Pastoret; Trombons: Francesc Castellví i Joan Vey;  Fiscorns, Oscar Hernández i Antonio Berná; Contrabaix: Arcadi Marcet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s